Wat is de beste manier om je pezen sterk te houden?

Een pees is een stevige witte structuur, die een spier verbindt met bot: de kracht en energie uit de spier wordt via de pees overgedragen op het bot waardoor beweging in een gewricht kan ontstaan. Peesblessures of ontsteking van een pees kunnen vaak voorkomen, daarom is het belangrijk om je pezen sterk te houden. We geven je 4 tips! 

De juiste voeding

Een dieet met voldoende proteïne en vitamine C is belangrijk om voldoende voedingsstoffen voor je pezen te geven. Deze grondstoffen spelen een rol in de productie van collageen. De aanmaak hiervan is belangrijk aangezien pezen voor het grootste deel uit collageen zijn opgebouwd.

Proteïnes kan je o.a. terugvinden in vis, bonen, kip en eieren. Voor voldoende vitamine C dien je fruit en groenten te eten.

Voedingssupplementen

Veel belangrijke grondstoffen voor je pezen kan je terugvinden in je voeding. Collageen vormt hierbij een uitzondering. Dit kan je beter extra innemen aangezien collageen supplementen ervoor zorgen dat de natuurlijke productie van collageen beter verloopt en je pezen sterker worden.

Voldoende stretchen

Door je pezen te stretchen hou je deze op lengte waardoor deze minder vatbaar zijn voor overbelasting en meer impact kunnen verdragen.

Oefeningen

Isometrische en plyometrische oefeningen zorgen ervoor dat de pezen sneller kunnen terugkeren naar hun oorspronkelijke status en er minder kans bestaat op scheurtjes bij hoge belasting. Oefeningen tegen weerstand maakt de peesvezels dikker en sterker.

Er zijn verschillende manieren om je pezen sterk te houden en zo blessures of overbelasting te vermijden:

  • eet de juiste voeding
  • neem voedingssupplementen
  • stretch je pezen
  • onderhoudende oefeningen
Verkoop Bespaar
Verkoop Bespaar

Het complete supplement met topingrediënten om je kraakbeen optimaal te ondersteunen.*

Verkoop Bespaar
Verkoop Bespaar

Het hoogst gedoseerde collageen supplement op de markt.