All-in-one supplementen: beter dan alles apart?

Bij Tyranos geloven we heilig in de all-in-one supplementen om diverse redenen: synergie, cofactoren, inhibitie-effecten en gebruiksgemak. Moeilijke woorden? En of.  Laten we ze van dichterbij bekijken.

Synergie (a.k.a. ’1 + 1 = 5-effect’)

Voorbeeld: Ingrediënt A heeft een heel ander effect op het lichaam dan ingrediënt B. Maar combineer je A + B? Dan krijg je een krachtige cocktail die nóg sterker is dan de som van de afzonderlijke ingrediënten. 

Anders gezegd: 1 + 1 = 5. Synergie in voedingssupplementen verwijst dus naar het gecombineerde effect van de afzonderlijke ingrediënten.
Zo werkt het ook met onze Daily supplementen. We gaan op zoek naar ingrediënten die elkaar versterken — en hierdoor nog beter werken. Daarom zorgen all-in-one supplementen doorgaans voor sterkere effecten en betere resultaten in het lichaam.

Het belang van cofactoren

Nog een belangrijke troef van all-in-one supplementen: de cofactoren. Dit zijn microscopisch kleine moleculen die ons lichaam assisteren in metabole reacties. Door cofactoren aan supplementen toe te voegen, kunnen andere ingrediënten nog beter inwerken op het lichaam.

Let wel: het gebruik van de juiste cofactoren vereist gespecialiseerde wetenschappelijke knowhow. De kennis van onze wetenschappers zorgt voor een optimale opname en stofwisseling van verschillende voedingsstoffen. Toch gebeurt dit bij veel supplementen nog veel te weinig.

Inhibitie effecten

Bij complexe kruidenextracten kan inhibitie optreden: ingrediënten die elkaar neutraliseren of met elkaar concurreren om in het lichaam opgenomen te worden. Een voorbeeld hiervan zijn de boswelliazuren, sterk bestudeerd voor hun anti-inflammatoire effecten. 

In de extracten die in supplementen gebruikt worden, zitten tot wel 20 soorten boswelliazuren. Eén van deze componenten is AKBA, het krachtigste boswelliazuur. De andere boswelliazuren verhinderen echter AKBA gedeeltelijk om zijn werk te doen, doordat ze eerst proberen te binden in het lichaam. 

Hierdoor krijgt AKBA geen kans om zijn werk te doen en zijn de positieve effecten slechts gedeeltelijk

In Daily Cartilage en Daily Biofen gebruiken we een specifiek extract van boswelliazuren waarin een hoge concentratie van AKBA zit (tot wel 30%). Op die manier is er geen sprake van inhibitie effecten door andere boswelliazuren en kunnen we krachtige resultaten garanderen.

Gebruiksgemak

Om af te sluiten: all-in-one supplementen zijn ook gewoon heel erg handig in gebruik. Dankzij de optimale samenstelling ben je sowieso zeker dat alle noodzakelijke ingrediënten aanwezig zijn. Je moet je dus geen zorgen te maken om supplementen te combineren of dosissen te vergelijken.

Bovendien hoef je slechts 1 supplement te kopen in plaats van allerlei verschillende potjes. Makkelijk, toch?

All-in-one supplementen zijn voordeliger om verschillende redenen: synergie, co-factoren en inhibitie-effecten.

Ook het gebruiksgemak is doorslaggevend: je hoeft slechts één supplement te kopen en krijgt toch alle noodzakelijke ingrediënten binnen.

Verkoop Bespaar
Verkoop Bespaar

Het complete supplement met topingrediënten om je kraakbeen optimaal te ondersteunen.*

Verkoop Bespaar
Verkoop Bespaar

Het hoogst gedoseerde collageen supplement op de markt.