Ingrediënten van hoge kwaliteit, hoe doen we dat?

We beloven je dat de ingrediënten in onze supplementen van de hoogste kwaliteit zijn — en in de beste beschikbare dosering. 

Maar wat bedoelen we hier nu mee? 
Hoe zorgen we voor dit hoge kwaliteitsniveau? 
En wat verwachten we van onze leveranciers? 

Tijd voor een Q&A met Tyranos oprichter Harmen.

Ten eerste, wat is het minimale kwaliteitsniveau dat nodig is voor voedingssupplementen?

“Laten we kijken naar wat wettelijk verplicht is binnen de voedingssupplementenindustrie. Er is een reeks richtlijnen, de Good Manufacturing Practices (GMP), die een minimaal kwaliteitsniveau garandeert voor alle voedingssupplementen op de markt. Deze voorschriften omvatten identiteit, zuiverheid, potentie en veiligheid. Is het gebruikte ingrediënt wel de juiste? Is het vrij van besmetting? En is het veilig te gebruiken, binnen de regelgeving voor microbiële besmetting en zware metalen?”

“Het bedrijf krijgt vervolgens een kwaliteitscode om te bevestigen dat het supplement aan deze standaardregels voldoet en het bedrijf mag het supplement dan op de markt brengen. In België wordt een dergelijke kwaliteitscode een NUT-nummer genoemd en het moet duidelijk op de verpakking worden vermeld.”

“Veel van de supplementen die op de markt komen, hebben geen kwaliteitscode op de verpakking. Dit betekent dat ze niet eens voldoen aan het minimale kwaliteitsniveau dat vereist is door de bestuursorganen.”

“Alle productiefaciliteiten van Tyranos voldoen aan de GMP-voorschriften voor voedingssupplementen. Maar die minimumvereisten garanderen niet de beste ingrediënten. Daarom ontwikkelden we Tyrapure®.”

Wat is Tyrapure®?

“Tyrapure® is een reeks vereisten die we van onszelf en onze leveranciers eisen om de ingrediënten van de beste kwaliteit te garanderen voor onze voedingssupplementen. Dit staat in schril contrast met veel andere voedingssupplementenbedrijven, waar de focus vaak ligt op de goedkoopste ingrediënten. Voordat een ingrediënt of leverancier aan de Tyrapure®-norm voldoet, moet een aantal voorwaarden worden vervuld.”

“Waar mogelijk gebruiken we vegan ingrediënten. Onze ingrediënten zijn biologisch geteeld en we blijven weg van genetisch gemodificeerde planten. We gebruiken onze ingrediënten ook in hun natuurlijke vorm, zodat ze optimaal opgenomen kunnen worden in het menselijk lichaam.”

“Daarnaast werken we alleen met 'transparante' ingrediënten. We willen exact weten waar onze ingrediënten worden geteeld, geoogst, gedolven, gefermenteerd, gewonnen en gezuiverd. Daarom onderhouden we een nauwe relatie met onze leveranciers en vragen we hen om ons informatie te verstrekken die deze transparantie garandeert.”

“We gebruiken bovendien enkel ingrediënten in dezelfde vorm en dosering als in de wetenschappelijke onderzoeken die de effecten hebben bewezen. Dit is niet de norm in de industrie. Veel voedingssupplementenbedrijven gebruiken enkel een fractie van de dosis. Hoe garanderen ze dan de effecten van hun producten?”

“Verder geven we de voorkeur aan merkingrediënten. Dit zijn gevestigde formuleringen van hoogwaardige ingrediënten met een bewezen staat van dienst. We weten dat de leveranciers die deze merkingrediënten leveren garant staan voor de kwaliteit.”

“Tyranos gebruikt alleen grondstoffen die aan zeer hoge kwaliteitseisen kunnen voldoen. Elk grondstofcomponent heeft zijn eigen specificatie. Dit geldt niet alleen voor actieve ingrediënten, maar ook voor vulmiddelen en verpakkingsmaterialen.”

Worden de ingrediënten getest nadat je de leveranciers hebt geselecteerd?

“Al onze ingrediënten worden meerdere keren getest op identiteit, zuiverheid en vervuiling. Daarnaast testen we de concentratie van werkzame stoffen in de plantendelen die we gebruiken. Zo zorgen we voor de juiste dosering van deze werkzame stoffen. Deze extra tests zijn niet vereist onder de reguliere GMP-praktijken.”

“Het is niet altijd eenvoudig om leveranciers te vinden die voldoen aan de Tyrapure®-standaard. Het kan soms wel een jaar duren om een ​​leverancier te vinden die een bepaald ingrediënt kan leveren op het hoge kwaliteitsniveau dat we verwachten. Maar dat is de extra stap die we willen zetten om de kwaliteit van onze producten te waarborgen!”

“Ten slotte laten we onze eindproducten ook testen door onafhankelijke laboratoria. Zo zijn we er zeker van te zijn dat ze aan de Tyrapure®-normen voldoen. We geven onze producten pas vrij als alle tests zijn voltooid en voldoen aan onze vereisten.”

Wat kunnen wij als klanten doen om de kwaliteit van een voedingssupplement te controleren?

“Je kan snel de basiskwaliteit van een voedingssupplement verifiëren. Het is belangrijk om drie essentiële kenmerken op de verpakking te controleren: (1) vervaldatum, (2) lotnummer en (3) contactgegevens van de distributeur. Wanneer een van deze drie niet aanwezig is, weet je dat er iets mis is met het supplement en verander je best van supplement.”

"Als je verder wil onderzoeken, bekijk dan de ingrediëntenlijst en wees voorzichtig met obscure en kunstmatige ingrediënten zoals E-nummers, kunstmatige kleurstoffen en zoetstoffen.”

“Bekijk ook de dosering van elke vermelde werkzame stof. Wanneer de dosering niet wordt genoemd, is dat geen goed teken. Het kan betekenen dat het bedrijf een zeer lage dosering van het ingrediënt gebruikt om de productiekosten laag te houden. Bij Tyranos stoppen we een hoge dosering van onze actieve ingrediënten in onze supplementen — en we zijn trots om dat te laten zien op de ingrediëntenlijst.”

Waar moeten we op letten bij het onderzoeken van een ingrediënt op internet?

“Wees voorzichtig met wat je op internet leest. Populaire websites bieden niet altijd de juiste wetenschappelijke informatie. Een hoogwaardige online zoekmachine is PubMed, een bron voor medische en wetenschappelijke literatuur. Maar weet dat zelfs de beste wetenschappelijke artikelen en studies gebreken vertonen."

“Het is niet eenvoudig om de juiste informatie te vinden. Daarom hebben we uitgebreid onderzoek gedaan en dit voor jou samengevat op onze website. Voor elk product dat we gebruiken, vind je de ingrediënten, de dosering, de oorsprong en belangrijke informatie over wetenschappelijke studies. De informatie op onze site is wetenschappelijk gecontroleerd en objectief. Dat is waar ons transparantiebeleid om draait.”

Good Manufacturing Practices (GMP) zijn richtlijnen die een kwaliteitsniveau garanderen voor alle voedingssupplementen.

Tyrapure® is ons eigen kwaliteitslabel. Het omvat veel strengere eisen, die we onszelf en onze leveranciers opleggen. Zo garanderen we ingrediënten van de beste kwaliteit.

Tyranos gebruikt alleen ingrediënten in dezelfde vorm en dosering zoals gebruikt in de wetenschappelijke studies die de effecten van die ingrediënten hebben bewezen.

Verkoop Bespaar
Verkoop Bespaar

Het complete supplement met topingrediënten om je kraakbeen optimaal te ondersteunen.*

Verkoop Bespaar
Verkoop Bespaar

Het hoogst gedoseerde collageen supplement op de markt.